Scrisoare in loc de intinsuri pe iarba


Dragul meu,
Ultima noastra intalnire mi-a deplasat mintea.Mi-a placut sa ne ascundem dupa copaci si sa ma  joc cu copilul tau desi as fi vrut sa calatoresc in timp atunci cand o faceam pe dadaca.  Imagineaza-ti tu un copil lasat in voia ta fara a sti nimic despre el.
Pentru mine a fost un moment placut sa vorbesc despre Batman si alte personaje fantastice sau cel mai placut moment sa daruiesc simpatie si sa ma incerc pe mine, sa imi provoc rabdarea. Ceva banal.
Oricat de ciudat ar parea, urasc copii, cei mici de vreun an ma sperie, cei care vorbesc mult ma linistesc, dar evit sa ii imbratisez, cu teama de saliva lor ce le inunda gura una,doua si pe tine, daca e cazul pe obraz. Presupun ca proprii copii sunt mai dragalasi.
Tin minte cand mi-ai spus ”ai fost si tu asa!”. Imi dau seama de chinul mamelor din toata lumea, dar cel putin  pe mine nu m-am vazut cand urinam unde aveam chef si nu ma auzeam spunand lucruri trasnite.
Am un sentiment de parere de rau pentru copii suportati de cine nu trebuie. De parinti, bunici ori matusile care nu pot descifra copii,  de oameni care considera cat de folositor este sa tipi la o fiinta de 3ani si cat de util poate fi pe viitor  pentru ei o palma la fund din cauza rujului rupt pe oglinda mare din camera mamei. Cu siguranta e mai usor sa tipi decat sa explici dar asta e alta lumea, una unde nu  pot sa dezvolt nici un fel de simpatie ori mila.
Dragul meu si tu ai fost asa, un copil matur de care fericirea ta nu se baza pe alte persoane. Faptul ca iti ingramadeai jucariile pe patura vara era magic si sadisfacator. Erai tu. Cu stare de spirit mereu la fel, cu zambet adorabil, cu parul stralucitor orice i s-ar fi intamplat si intepaturi pe deget de la cusaturile costumului rosu a Domnului Barbie cu parul blond si sprancenele perfecte.
Un alt moment sincer  l-ai avut cand ai plans, cand ai  avut chef fara nici o retinere, in parc , in super-market, in locurile cele mai linistite fara nici un sentiment de vinovatie sau cand ai ras sadisfacator cand un bau de dupa perdea te-a speriat.
Fii si acum copil ca si copilul tau, copilul oricui iar ingramadeala de la vreun ghiseu se poate tranforma in ingramadeala de pe patura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu