Pragmatic


    O lume a mea e mult mai importanta decat realitatea. Tot ce esti tu. ce este apa, paharul de pe masa, ma fac sa cred ca e vorba doar de simturile mele. Daca te privesc rosu in loc de verde nu are nici o importanta, este vorba doar de o culoare care nici macar nu exista,dar o simt.
    O ascult pe Beyonce fara nici un gand la versurile ori ritmul melodiei. O ascult invelita in cearsaf ori dansand ca o musca izbindu-se de oglinda. 
  Il citesc pe Eminescu acum pentru ca il uram de cand ma stiu.''Ne nastem, traim, murim'' nu trebuie sa fii filozof sa-l cunosti.Te nasti pentru a trai si traiesti pentru a muri.Traiesti pentru tine, pentru iubire.
 Indiferent cat de semnificativa va fi viata ta vei pierde pentru succes, atat de multe ori ca vei da in nebunie, una controlata.Vei planifica orice cina in familie si vei numara la sfarsit cate programari ai avut la coafor.Chiar si la 80 de ani iti vei strange in batista uzata cateva monezi din vremea ta, iar asta e doar varianta negativa. Exista una pozitiva. Spre deosebire de cei ce vad in ceata si port ochelari toata viata, nebuni pozitivi traiesc cu limba scoasa la orice mangaiere, cateva ore intinsi pe pat auzindu-si respiratia si privind lucid ca maine va fi si mai nebun decat azi ori va alerga prin lanul de grau lasand caldura soarelui sa curga ca apa pe trupusorul lui gol.
      Lectorule imagineaza-te tu o pisica de rasa care lasa par pe stapan si pe toate covoarele pe care te-ai rostogolit. Daca chiar ai fi pisica nu ti-ar pasa de asta, iar daca ai un stapan la fel ca tine si asta va ramane in jurnalul lui, iar nepoti lui vor citi, atunci vor face la fel. Asa viata ta va fi semnificativa. Exact ca Eminescu si poeziile lui.
   Revenino la ''realitate'',  gandestete la melodia pe care o asculti, sa o simti in adancul tau putred de o oarecare tristete stupida si sa incerci sa descifrezi de ce si cum, in acelasi timp demonstreaza profului o zi intreaga daca 1+1=2 .Succesul e sa le faci pe ambele, nu si sa le faci perfect.
                             

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu