Spre nu stiu unde


Peste batran
Cei de la bar, cu capul de caine, îi vezi. Te urăsc. Nu stiu de ce ar trebui sa îţi fie frica de ei. Scoate cuvantul tampit din minte '' a trebui''. Îl vezi pe cel normal, cu capul de peste, fix ca al tău. El te iubeşte. Poate ar trebui sa-i faci cinste, chiar dacă eşti zgarcit. Uite, îţi da el bani sa îi faci cinste. Pare ca e dispus sa nu te uite în seara asta, ba chiar sa îţi scrie scrisori din cartierul vecin, asa cum îţi place.
Peste batran
Eşti emoţionat în fata propriei vieţi, pentru ca ştii nimic. Cu cine mă alerg eu în replici dacă oglinda îţi dispare? Asculta-ti iluzie! Ce fel de peste te-a mancat inaintea mea de vrei sa termini liceul? L-ai terminat. Asa cum vechiturile tale au facut-o, impreuna cu cei diferiti. Ti-au placut toti, i-ai urat pe aia normali, nu iti dai seama, asa-i? Nici atunci cand ti-au dat solzi jos nu ti-ai dat seama, i-ai iubit.
Peste batran
Te-ai lasat in seama nimanui. Desi ai cunoscut diversitate, ai crezut ca prietenul tau, pestele roz face parte din cei pe care ii poate admira toata lumea, chiar si tu . Crezi si acum prostule! Pacat ca nu ai dinti sa tragi de ala rosu, pana cand, doar tu sa il poti privi in acvariu caci
in viata ta, vei avea o memorie scurta. Vei realiza tot ce iti doresti pentru ca doar trei secunde iti sunt de ajuns pentru a avea curaj sau pentru decizii importante, chiar daca esti prins de pescarii oameni. O sa dai din aripioare micule, te vei zbate pana aproape sa mori. Iti revii tu pentru a muri de buna voie.
Pana atunci..înoată spre ocean sa te manance alti pesti mai mari sau chiar o pisica ori un sarpe curajos si pervers. Un ecosistem divers iti va zgaria ochii, iti vor praji coada sa fie crocanta in gurile lor pretentioase.
 Peste micuţ
De ce iti e frica? De usi , de imagini codate, de culori inexistente, de cuvantul iubesc si muzica balenelor micute prin apele tale. Rezolva codurile si mergi mai departe. Atat trebuie sa faci. Atat trebuie sa stii, dar pe langa sa stii unde iti e locul, unde esti acum, cine esti tu , cine sunt ei. 
50% din viata ta acvatica depinde de deciziile tale. Panicheazate. Nu ai voie sa te panichezi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu