Sensurile lui Jacob-30 septembrie

 Soarele mă privește la 7 dimineața. Jacob fumează o țigară privind și el soarele. Construiește raționamente, apoi o introspecție a propriilor raționamente. Citise cu o seară înainte despre pupilele dilatate, cum ele se dilată la orice fel de excitare. Au efectul de a face persoana de sex opus mai atrăgătoare și chiar dacă e noapte și e natural să imiți pisicile, ne creăm impresia că celălalt e excitat din pricina noastră. O eroare a mecanismelor noastre fizice.
 Jacob se gândește de ce psihicului i se spune psihic dacă face parte din fizic, ideile nu fac parte din lumea fizică?De ce limbajul trebuie să departajeze cele două lumi dacă ele se află întotdeauna în comuniune așa cum niciodată nu se întâmplă doar să gândești sau doar să simți, le faci pe ambele (poate una mai mult decât alta)
 Din toate construcțiile mentale pe care le-a făcut Jacob la 7 dimineața una din ele l-a mulțumit și i-a încheiat dimineața '' eu creez sensurile'' ceea ce înseamnă că totul poate avea un sens dacă el o dă acelui ''orice''. Sensul lui Jacob există pentru că el există.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu